امروز: شنبه, 8 مهر , 1402


مرکز تحقیقات ام اس تهران

بارداری در بیماری ام اس

بارداری یکی از مسائل مورد توجه در بیماری­های مزمن است.اطلاعات اندکی در مورد اثرات بارداری در ام اس موجود می­باشد. در مطالعه­ی انجام شده در مجله­ی رسمی آکادمی عصب شناختی آمریکا 2930 مادر باردار مبتلا به ام اس در مقایسه با 56958 مادر باردار سالم مورد ارزیابی قرار گرفته­است.

در این مطالعه که زایمان مادران در بین سال­های 2016-1997 بوده است، هیچ تفاوتی در خطر ابتلا به عوارض بارداری مانند پره اکلامپسی، دیابت حاملگی، عوارض جفت، عملسزارین اورژانسی، زایمان با استفاده از ابزارهای کمکی، مرده زایی، زایمان زودرس، ناهنجاری­های مادرزادی یا نمره پایین آپگار مشاهده نشده و در مجموع حاملگی مادران مبتلا به ام­اس به همان اندازه­ی مادران فاقد ام اس بدون عارضه بوده است. 

با این حال، این مطالعه نشان داده است که نوزادان متولد شده از مادران مبتلا به ام­اس با احتمال بیشتری حاصل زایمان سزارین انتخابی توسط مادر و پزشک و زایمان القایی هستند و همچنین احتمال تولد نوزادانی کوچکتر از لحاظ سن (نارس­تر) در مادران مبتلا به ام­اس در مقایسه با مادران سالم وجود دارد.

این مطلب می­تواند مرتبط با ضعف عضلانی ، اسپاستیک یا خستگی باشد که در نهایت باعث خستگی زودتر مادر در حین زایمان شود و ریسک عوارض زایمان و اقدامات احتیاطی را بیشتر کند.

Journal Reference:                                                                                                                                                                                                  

  1. Johanna Balslev Andersen, Tine Iskov Kopp, Finn Sellebjerg, Melinda Magyari. Pregnancy-related and Perinatal Outcomes in Women with MS A Nationwide Danish Cross-sectional StudyNeurology® Clinical Practice, 2021 DOI: 10.1212/CPJ.0000000000001035

نویسنده: طرلان ورزندی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.