امروز: پنج شنبه, 18 خرداد , 1402


مرکز تحقیقات ام اس تهران

تاریخچه

تاریخچه ی مرکز تحقیقات ام اس:

با توجه به افزایش تعداد بیماران ام اس به ویژه در قشر جوان، نیاز به حمایت درمانی از این بیماران و نیز انجام تحقیقات بومی در این زمینه، ضرورت تاسیس یک مرکز تخصصی ام اس احساس شد. مرکز تحقیقات MS با هدف تولید، توسعه و ترویج علم و فن آوری  و همچنین ارائه ی خدمات نوین درمانی و آموزشی در زمینه MS، از مهرماه سال 1388 به طور غیر رسمی، با ریاست جناب آقای دکتر محمدعلی صحراییان در بیمارستان سینا، تاسیس و آغاز به کار نمود.

این مرکز کار  خود را تنها با یک استاد فوق تخصص MS ، یک پرستار، یک پزشک عمومی و یک منشی آغاز نمود. در نهایت، با توجه به فعالیت های مرکز تحقیقات MS و افزایش تعداد مقالات مندرج شده در نشریات، مرکز موفق به کسب تایید از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تاریخ 9 ژوئیه 2013 گردید.

تاریخ اخذ موافقت اصولی: ۱۳۹۲/۲/۲۳

تاریخ اخذ موافق قطعی: ۱۳۹۷/۱۲/۵

آغاز فعالیت های مرکز:

در طی ماه اول بعد از ساخت بنای مرکز، تجهیزات اداری و درمانی مرکز به تدریج تامین شد و ارائه ی خدمات به بیماران آغاز گردید. از آن جاییکه بیماران ام اس تمایل زیادی به بستری در بخش جهت دریافت خدماتی نظیر سرم تراپی را ندارند، این مرکز خدمات فوق را به صورت سرپایی به بیماران ارائه کرد و این عمل منجربه جذب سریع بیماران به این مرکز شد، به طوریکه بخش عمده ای از بیماران نیازمند پالس تراپی تمایل به دریافت خدمات از این مرکز را داشتند. و به مرور با افزایش تعداد مراجعین، خدمات درمانی و آموزشی دیگری از جمله آموزش تزریق برخی از داروهای تخصصی ام اس که لازم است توسط خود بیمار در منزل انجام پذیرد، به خدمات این مرکز افزوده شد.

به منظور تسهیل ارتباط بیماران با پزشکان در زمینه ی مشکلات مرتبط با مصرف دارو و علائم خاص هنگام حمله، پرستار مرکز با استفاده از خط تلفن اختصاص داده شده، به صورت شبانه روزی پاسخگوی سوالات دارویی و بیماران مرکز می باشد.

یکی از فعالیت های مهم و عمده ی این مرکز، انجام فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی است که با توجه به افزایش رو به رشد بیماران ام اس، نیاز به این امر به شدت احساس می شود. در نتیجه، نهایتا با تشکیل گروه های مختلف علمی- تحقیقاتی، اجرای پروژه های متعدد تحقیقاتی در این مرکز آغاز شد و در حال حاضر طرح های متعددی در این مرکز با همکاری بیماران در حال اجرا می باشد.

گروه های پژوهشی مرکز شامل گروه کارآزمایی بالینی، گروه ارزیابی ام آر آی ، گروه بازتوانی شناختی، گروه بازتوانی فیزیکی و پزشکی ورزشی، گروه اپیدمیولوژی و گروه ایمونولوژی می باشد.

جهت جایگزینی داروهای تولید داخل با داروهای وارداتی، شرکت های دارویی همکاری گسترده ای در زمینه ی تحقیق و تولید داروهای نوین و موثر با این مرکز دارند. از جمله این همکاری ها می توان به “مقایسه ی داروهای تخصصی وارداتی موجود در بازار و داروهای تخصصی تولید داخل بر درمان ام اس” را نام برد.

ازجمله سایر فعالیت های مرکز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ترغیب و تشویق پوهشگران جوان جهت انجام پروژه های تحقیقاتی
  • همکاری با مراکز دولتی، غیردولتی، اجرایی و سایر مراکز تحقیقات کشور جهت پاسخگویی به نیازهای پژوهشی بیماری ام اس
  • همکاری با مراکز تحقیقات خارج از کشور جهت انجام تحقیقات
  • مشارکت با پروژه های تحقیقاتی مرکز تحقیقات علوم اعصاب و مرکز تحقیقات ضایعات نخاعی
  • همکاری با اعضاء انجمن ام اس جهت ارائه ی خدمات درمانی و اطلاع رسانی و اقدامات خیرخواهانه به بیماران ام اس