مرکز تحقیقات مغز واعصاب تهران

معرفی کتاب الکتروانسفالوگرافی (اصول و کاربرد بالینی) نویسنده دکتر مجید غفارپور

کتاب الکتروانسفالوگرافی (اصول و کاربرد بالینی)

نویسنده: دکتر مجید غفارپور

استاد گروه نورولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران

ویراستار: بهاره پورقاز

تعداد صفحات: 432

انتشارات احمدی پور – اسفند 97

شماره تماس جهت تهیه کتاب: 09114162350 و  09024240728

(قابل پیگیری از طریق واتساپ)

پیشگفتار

«The breaking of a wave can not explain the whole  sea»

Vladimir Nabokov

نوارمغزی همانند سایر روش های تشخیصی بشرطی که صحیح مورد استفاده قرار گیرد می ‏تواند در تشخیص سیژرها، سندروم های اپی لپتیک، درمان و تعیین پیش آگهی مفید باشد. از مزایای این روش تشخیصی بی‏ خطر و کم هزینه بودن آن است.

آشنایی با اصول اولیه نوارمغزی از جمله نورواناتوموفیزیولوژی مربوط به امواج مغزی، مشخصات نوارمغزی طبیعی برحسب سن بیمار، ویژگیهای هرکدام از امواج طبیعی و غیر طبیعی، تشخیص امواجی که منشاء مغزی ندارند (Artifacts: Artefacts)، اثر صافی ها در شکل امواج مغزی و کاربرد آنها نکات مهمی هستند که دانش کافی جهت تفسیر نوارمغزی را در اختیار متخصص بیماریهای مغزواعصاب قرار می‏دهند.

در این کتاب علاوه بر مطالب فوق سعی شده است تا مختصری از فیزیک دستگاه نوار مغزی،  استانداردهای تهیه نوارمغز، تفسیر و گزارش آن، مشخصات نوارمغزی در سندروم های صرعی، ضایعات فضاگیر مغز، مراحل مختلف خواب و خلاصه ای از Video EEG Monitoringمورد بحث قرار گیرند.

اطلاعات مندرج دراین مجموعه از منابع مختلف از جمله الکتروانسفالوگرافیJohn S. Ebersole (2003) ،  الکتروانسفالوگرافی Karl E.Misulis (2014)، L. John Greenfeild. Jr (2010) ( خواندن نوار مغزی)، اطلس (Rowan’s Primer of  EEG, 2016)  Blume و مقالات مختلف جمع آوری شده اند و امید است مورد استفاده همکاران عزیز قرار‏گیرد.