مرکز تحقیقات مغز واعصاب تهران

در مورد کاکرین ایران بیشتر بدانیم

کاکرین ایران در ابتدای سال ۲۰۱۷ میلادی (بهمن‌ماه سال ۱۳۹۵ هجری شمسی) راه‌اندازی شد تا با همکاری مؤسسه کاکرین تصمیم‌گیری سلامت مبتنی بر شواهد را در کشور ارتقا دهد.

مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران موسس و حامی کاکرین ایران است  که با همکاری شبکه مرور ساختارمند ایران (Iranian SYstematic REview Network, ISYREN) فعالیت می‌کند.

مؤسسه کاکرین در واقع یک شبکه مستقل جهانی متشکل از محققان، متخصصان، مدیران، بیماران و مردم علاقمند به حوزه سلامت است و برای همه کسانی است که علاقه‌مند به استفاده از اطلاعات با کیفیت بالا در تصمیم‌گیری‌های درمانی هستند.

همکاران کاکرین (Cochrane contributors)- سی و هفت هزار نفر از بیش از ۱۳۰ کشور دنیا با همکاری یکدیگر در حال تولید اطلاعات پزشکی معتبر و قابل دسترس، مستقل از حمایت‌های مالی و سازمانی می‌باشند. بسیاری از همکاران کاکرین از بهترین‌ها در زمینه تخصصی خود می‌باشند (حوزه‌های مختلف علوم پزشکی، سیاست‌گذاری سلامت، روش‌ تحقیق و حمایت از مصرف کننده) و گروه‌های کاکرین در معتبرترین مراکز و مؤسسات دانشگاهی علوم پزشکی مشغول به فعالیت هستند.

کار کاکرین به عنوان یک استاندارد طلایی بین‌المللی برای اطلاعات باکیفیت بالا و قابل اعتماد شناخته شده است.

وابستگی سازمانی همکاران کاکرین از طریق گروه‌های کاکرین است: گروه‌های مروری مرتبط با موضوعات سلامت، شبکه‌های موضوعی، گروه‌های مرتبط با روش‌شناسی مرورهای ساختارمند و مراکز منطقه‌ای (اطلاعات بیشتر در خصوص ساختار سازمانی کاکرین).

هیچ مکان یا دفتر واحدی به نام «کاکرین» وجود ندارد. همکاران و گروه‌های کاکرین در سرتاسر دنیا مستقر هستند و عمده کار این مؤسسه به صورت آن‌لاین انجام می‌شود. هر گروه کاکرین به تنهایی یک «سازمان کوچک» با بودجه خود، وب‌سایت و حجم کاری خود است. همکاران کاکرین بر اساس علاقه، تخصص و یا منطقه جغرافیایی وابستگی سازمانی (affilliation) به یک گروه و در برخی موارد به چند گروه دارند.

کاکرین هیچ گونه حمایت مالی و تجاری را قبول نمی‌کند. تولید اطلاعات معتبر و قابل اعتماد، آزادانه و فارغ از منافع مادی و تجاری یک مسأله حیاتی برای کاکرین به شمار می‌آید.

مطالب بیشتر را در وبسایت کاکرین ایران بخوانید  کلیک کنید